HOME/ GESCHIEDENIS/ COLLECTIES/ LINKS/ CONTACT

Monumente
Oude foto's


Hoog Geldrop omstreeks 1920.  De persoon op de voorgrond is de toenmalige postbode van Zesgehuchten, Harry van Vlerken (geb. Zesgehuchten 23-10-1892, overl. Geldrop 8-10-1976) alias "de Burgemeester".  Hij was zeer actief in diverse verenigingen in Zesgehuchten, zat in allerlei besturen en bemoeide zich ook overal mee.  Overdag bezorgde hij de post in heel Zesgehuchten.  Ook de Hut van Mie Pils (bijna in Waalre) hoorde in die tijd tot de gemeente Zesgehuchten.  Dat was dus (vooral in de winter) een lange en moeizame tocht van zeker een half uur over een slecht zandpad. Over het algemeen had hij daar niet zo'n problemen mee aangezien hij voor de moeite een glas bier kreeg aangeboden. Om hem te plagen schreven enkele Zesgehuchtenaren extra een kaartje naar Mie Peels om haar de hartelijke groeten te doen. Deze grap werd bij meer mensen bekend, met als gevolg dat er afspraken werden gemaakt, wie aan Mie Peels een kaartje zou sturen. Die postzegel van een cent hadden ze daar graag voor over. De kaarten werden volgens afspraak verzonden, dat Harrie elke dag met zijn fiets de heide moest doorfietsen om Mie de groeten te doen, namens een Zesgehuchtenaar, waarvan ze nog nooit had gehoord..
Na enige tijd kreeg Harrie in de gaten dat deze enorme belangstelling voor Mie Peels rechtstreeks met hem te maken had. Hij diende een verzoek in, om niet meer voor een ansichtkaart, met daarop de groeten voor Mie Peels, dat hele eind door de heide naar de hut te hoeven te fietsen. Deze kaarten mocht hij opsparen en dan eens in de week bezorgen.
Harrie was jarenlang president van de Vincentiusvereniging, mede-oprichter van de Boerenbond Zesgehuchten, mede-oprichter en ere-president van de harmonie Euphonia.  Door zijn toedoen kwam het jeugdhuis "de Vlerken" tot stand en na zijn opname in het bejaardentehuis schonk hij zijn woning en bijbehorende grond aan de stichting Bejaardenzorg.  Op die grond is het bejaardentehuis Josephinehof gebouwd.  Ter ere van deze markante persoon is een straat op Zesgehuchten naar hem vernoemd.